FAQ

Få svar på alle de vigtigste spørgsmål her!

Hvilken genre er scenariet?
Det er svært helt at definere en præcis genre, men de krydderier vi arbejder med i vores store sammensmeltning er: En mørk magisk hexe-skole for “problematiske” unge i en moderne parallel fiktion, hvor der hemmeligt findes magi. 
Vi kalder vores genre mørk magisk. Det betyder ikke at det per automatik bliver hårdt, eller meget dystert, men man vil i sin casting have mulighed for at vælge om man vil arbejde med nogle mørke karakter temaer. 
Der skal derfor være plads til at folk kan udforske de mørke temaer og motiver i deres karakter, men også plads til at have lette og sjove øjeblikke. Mørket kommer indefra, i det en karakter har gjort eller oplevet, men set udefra kommer der ikke til at blive pålagt mørke og dysterhed til dem der ikke vil have det.
Man kan fravælge mørke temaer, og stadig spille med, så længe man er opmærksom på at andre kan spille på dem. Man står dog altid fri til at gå væk fra en scene hvis man finder den offgame ubehagelig. Læs mere om dette her: SIKKERHED

Hvor foregår scenariet?
Ingame og offgame foregår scenariet på en fiktiv skole kaldet Ravnshøj, i Danmark, præcis der hvor vi spiller. Stort set alt fra vores virkelige verden er en del af den verden vi spiller i, der er bare lagt et ekstra lag på af magiske hexe der lever i skjul.

Hvor tilgængelig/handicapvenlig er lokationen?
Lokationen (Birkedal lejren) har meget få trin i stueplan. Der er 5 trin op til spisesalen, men der er en lift. Der er et større handicap toilet i foyen, og hvert værelse har baderum og alm. toilet tilknyttet. På grundplanen ser det ud som om der er trapper op til den ene halvdel af sovelokalerne. 
Vi har ikke set lokationen i levende live, men ud fra grundplanen, ser det også ud som om der er en okay god afstand fra sovesal til fælles opholdslokaler. Så vi vil bestræbe os på at holde aktiviteter og spillet i fællesområderne, for at man skal gå mindst muligt. 
Der er dog en kælder uden lift, og med en del trin. I den kommer noget af undervisningen til at foregå, fordi vi ikke har rum nok ellers. Der kommer ikke til at være noget i rummene som man SKAL deltage i, og vi vil gerne planlægge det sådan at hvis man ikke kan komme ned af trapperne, så kommer ens klasser og undervisning til at ligge i stueetagen. 
Hvis man har nogle behov vi skal tage hensyn til, eller problemer med tilgængeligheden på nogle måder så skriv til os. Så vil vi se på hvad vi kan gøre for at imødekomme dem.

Hvad er ikke med fra vores virkelighed?
I vores fiktion eksistere Corona ikke ingame. Det er ikke noget der rigtigt er sket, fordi det påvirker folk på forskellige måder. Vi vil dog gerne gøre det klart at Corona eksisterer i den virkelige verden, og derfor skal man følge alle gældende retningslinjer, og respektere hinanden. 
En anden ting vi gerne vil frabede os, er mobiltelefoner under scenariet. De eksisterer selvfølgelig offgame, men på grund af et beskyttende skjold der ligger over skolen, så virker de ikke i vores fiktion. De er bare gået i sort. Alt kontakt ingame foregår derfor via breve. Noget andet vi også frabeder os, er at man tager billeder under scenariet på sin mobil, vi vil gerne holde billeder fra scenariet samlet.

Hvad vil det sige at være Hex?
I vores fiktion er en hex, et individ der kan magi. De bruger ikke tryllestave, men kan fremtvinge små magiske effekter ud af deres egen indre energi, og lave større magiske ting via ritualer. (Se mere om hvordan magien fungere til scenariet under: Magi funktion)
Hexe kan være meget forskellige, og udføre magi på forskellig vis. De er en blanding af stereotype wicca hekse, og alle de magiske hekse man ser i popkulturen. En hex er som regel præget meget af to ting i deres magiske udfoldelse. Deres magi sti (altså hvilken sans de er tilknyttet), og de forskellige slægter. Hver slægt har en speciel måde at anskue magien på, og ens familie i slægten går mere eller mindre op i det.
En ting der dog er vigtig at huske er at magi skal holdes skjult for alle de normale mennesker. Bryder man denne lov, er der stor chance for at man ryger til Ravnshøj eller et andet lignende sted.
Der er derfor ingen fast definerede regler for hvad en hex konkret er, men tag inspiration fra de hekse og troldmænd man ser i film og serier, og dem man læser om, og tænk over hvordan de ville kunne virke i vores moderne virkelighed.

Hvad handler scenariet om?/Hvad kommer der til at ske under scenariet?
Scenariet handler om at du er elev på en skole hvor problematiske/utilpassede unge hexe fra hele norden bliver sendt hen. 
Det kan være de bevidst eller ved et uheld har gjort noget kriminelt og er blevet dømt til at skulle til Ravnshøj. Eller at deres familie synes der er nogle problematikker der skal arbejdes på, og derfor har søgt om optagelse. 
På skolen lærer man at styrer sin magi, men der er også fokus på det sociale og de etiske aspekter af en person og deres handlinger. 
Det er sidst på skoleåret, og derfor er der nogle elever, der snart skal videre. Enten tilbage til hverdagen, eller til en hårdere militærskole, fordi Ravnshøj har erklæret dem uegnede, mens nogle skal blive. Dette vil blive præsenteret under den ingame aflsutningsceremoni der er foregår lørdag aften. 
Der er 3 dage, med hver sit fokus. Torsdag er er der fokus på skoledelen. Fredag er der fokus på eksamen og festlighederne ved skolens 100 års fødselsdag. Lørdag er der fokus på fremtiden og afskeden, hvor nogle skal blive på skolen, og andre skal væk. 

Kan jeg flygte fra skolen eller gøre oprør?
Det korte svar er nej. 
Vi vil gerne spille på at skolen er et mørkt og til tider nederen sted. Man kan sagtens løbe ud fra spilområdet, men så er man bar ikke med i spillet mere. Ingame er det sådan at folk der er stukket af, bliver hentet af det magiske politi, og aldrig set igen. Vi vil dog gerne frabede os at folk gør det som afslutning på deres karakter, da en del af spillet er at skulle håndtere sine følelser, og være i dem, selvom de er trælse. 
Det er det samme med et skole oprør. Det fjerner pointen med scenariet, og er i fiktionen ikke muligt. Så derfor frabeder vi os også at karakterer reelt laver et oprør.

Hvad stil/udtryk/æstetik går i efter (i kostumer)?
Der kommer ikke til at være kostume krav, da alle skal kunne være med, og samtidig udtrykke deres karakter i kostumet. Vi håber dog at folk vil prøve at passe ind i den æstetiske stil vi har valgt. 
Vi spiller efter det vi kalder witchy academia, som er lidt en blanding af dark academia og noget okkult/hekset. 
Hvis man generelt er en ung person, der prøver at ligne en engelsk college professor fra 1900 tallet, så er man ikke gået helt galt.
Det er alle basis farver: sort, grå, brun, beige, sand og noget hvidt. Blandet med dæmpede farver. 
Selve stilen er pæn og lidt vintage blandet med preppy/posh. 
Eksempler kunne være, bukser eller nederdel, en hvid skjorte, og en sweater eller strikvest udover dette. Krydret med bælte, taske, hat, smykker eller hvad end accessories man finder passende. 
Vi har lavet et pinterest board med forskellige idéer til looks og æstetik: https://pin.it/7zpajRE

Hvad skal jeg gøre før scenariet?
Når du er tilmeldt og betalt, skal du udfylde et casting dokument i løbet af maj.
Derefter er det eneste faktisk at læse din karakter, og forberede kostume. 
Det ville dog også være nice, hvis du læser op på materialet inden du kommer, så vi kan nå at besvare eventuelle spørgsmål du skulle have. 
Der kommer til at være noget hype hver 14. Dag med ekstra info om verden og opdateringer om processen, som man kan læse hvis man har lyst. 
Man må gerne række ud til sin karakters relationer inden scenariet, men man skal huske og respektere at alle ikke har den samme mængde tid til at skrive og snakke om ting. 

Hvor gamle er karaktererne?
Alle karaktere på Ravnshøj er mellem 17 og 19 år. 
Bemærk dog at man offgame skal være fyldt 18, inden scenariet.

Hvad gør jeg hvis jeg ikke kan lide min preskrevne karakter?
Vi skriver karaktererne ud fra et casting dokument, med hver persons ønsker om temaer og personligt plot. 
Det er helt naturligt hvis man måske ikke kan lide sin karakter efter gennemlæsning. Vi opfordre til at læse den igennem et par gangen, evt. finde en anden til at læse den, og få sat ord på hvad det er der ikke føles rigtigt eller man ikke kan lide. 
Derefter så skriv os en mail på: Ravnshojakademi@gmail.com og så kan vi tage en snak om hvad vi kan gøre for at ændre i din karakter, og/eller fortælle om vores tanker bag nogle af de ting der står. 
Vi vil rigtigt gerne hjælpe, hvis man har problematikker med noget i ens karakter.