SIkkerhed og spilmekanikker

Niveauet af mørke og hårdhed:
Til scenariet kommer der til at være mørke temaer til stede. De kommer til udtryk i karaktererne. Enten via ting de har oplevet, eller gjort, eller ved deres karaktertræk. 
Man kan sagtens deltage til scenariet og have fedt spil, uden selv at have mørke temaer i sin karakter, og man vælger selv i casting processen om evt. hvilke temaer man har lyst til kan være en del af ens karakter. 
Fordi der kommer til at være mørke temaer og motiver til stede, skal man dog være klar over, at andre kan snakke, reagere eller handle på disse temaer. Så man kan nok ikke i realiteten undgå det 100%. Man kan undgå selv at skulle have dem i sin baggrund og relationer, men vi kan ikke garantere hvordan andre spiller på de motiver der ligger i deres karakter.
Mørke temaer kan blandt andet være:
– Død
– Psykisk
– Sygdom/ustabilitet
– Sorg
– Skæve familieforhold 
– Vold
– Dystre forbrydelser
– Uplanlagt skade på andre
– Fattigdom
Når alt det så er sagt. Så regner vi med at mørket kommer indefra karaktererne – forskellige karakterer coper på forskellige måder. 
Selve settingen er lavet til at NPC’erne selvfølgelig kan være strenge og hadet, men de er ikke onde. Der er ikke hård undertrykkelse, men der kommer til at være ret faste rammer. Vores mål er at der skal være plads til de følelser karaktererne rummer. Om det er øjeblikke af glæde, sjov og ballade, eller af sorg, vrede og gråd, så skal der være plads til det. 
Vi har nogle sikkerheds-spilmekanikker, så man bedre kan kalibrere rundt i sit spil, og især nedtrappe/undgå ting man ikke har lyst til.

Skygge for øjnene – At træde ind og ud af en scene:
Til scenariet bruger vi teknikken “lookdown” som er en teknik, hvor man tager en hånd op og skygger for øjnene, mens man bukker hovedet let og kigger ned. Med den kan man enten forlade eller træde ind i en scene, uden at der bliver stillet spørgsmål. 
Når man bruger teknikken, kan man komme og gå uset fra en scene. Man bliver ignoreret og kan flytte sig væk. 
F.eks. Kan teknikken bruges vil man vil væk fra en scene man ikke synes er rar eller har overskud til, men man ikke har lyst til at lave et nummer ud af hvorfor man går.
Man kan bruge den hvis man kommer for sent til undervisningen fordi man lige skulle på toilettet eller lignende, og ikke vil have ingame konsekvenser. Så bruger man teknikken og går man ind i lokalet, og sætter sig på sin plads, og så spiller andre på at man hele tiden har været der. 
Hvis man går på gangen mellem lektionerne fordi man har brug for en pause, og ikke vil antastes af andre. 
Vi kommer til at gennemgå denne og de andre teknikker til en obligatorisk sikkerhedsbriefing før spil. 

Indisponibel i en sætning – Fritagelse fra aktiviteter pga. offgame behov (uden ingame repressalier):
Hvis man bruger ordet: “Indisponibel”, i en sætning betyder det at der ikke skal komme ingame repressalier på en handling,  fordi det skyldes noget offgame.
Det kan være man kommer for sent til undervisningen eller ikke dukker op fordi man har brug for at trække sig lidt. En underviser notere ingame at man ikke er der, men hvis man når man ankommer; “Undskylder at man kommer for sent, fordi man var lige indisponibel i en kort periode.” Så ved underviseren at de skal lade den slippe. Det er også noget andre kan gøre for en. Hvis man har brug for en lur, kan ens værelseskammerat kan godt sige til en underviser at man er indisponibel i øjeblikket, og så bliver der ikke stillet flere spørgsmål, eller givet ingame anmærkninger. 
Hvis man derfor ikke vil opsøges eller have konsekvenser på at man f.eks. havde offgame brug for en lur, så henvend dig til en af NPC underviserne, eller på rektors kontor, og brug ordet.

Rektors kontor – Behov for hjælp, kram eller en snak under scenariet:
Hvis man har brug for en pause, har spørgsmål, har brug for hjælp, et kram eller en offgame snak under scenariet så gå til rektors kontor. Der vil være en person til stede som kan hjælpe. I de fleste tilfælde en af arrangørerne. Der kan være andre derinde, men bank på og tag plads. Hvis det er akut, må man gerne stikke hovedet ind og sige at det er offgame. Offgame problemer tager altid prioritet. 
Hvis der ikke er nogen på kontoret, vil der hænge en seddel med hvem og hvor man kan henvende sig ved offgame problemer. (F.eks. Efter ingame sovetid. Der skal være mulighed for at rode på kontoret, så derfor er arrangørerne trukket længere ned af gangen til dere sovelokale.)

Offgame personer:
Hvis en person er offgame, så skal de tage en hånd på hovedet.
Er en NPC ude og gå rundt, men i offgame ærinder, så vil de have et bredt hvidt skråbånd på. Så hvis man sniger sig rundt, men ser Rektor med hvidt skråbånd, så kan man bare ignorer hende.