Hexenes verden vs. den mondæne verden

Ligheder og forskelle mellem de to samfund:
Der er ikke så stor forskel på hvordan de almindelige menneskers og hexenes samfund fungere. Generelt er den eneste store forskel at hexene har deres magi, som de holder skjult for de almindelige mennesker. En hex er også et menneske, der lever i samme verden som alle de almindelige mennesker gør.
En hex har et sygesikringskort ligesom alle andre, de skal stadig gøre rent, og ud og handle i et supermarked. De har gode og dårlige vaner, og på mange måder er magien den eneste forskel på de to parallelle samfund der eksistere i den samme verden. 
Der er nogle hexe der er 100% integreret i den mondæne verden, deres børn går i folkeskole, de arbejder på kontoret i alle hverdage, og de ved at magien og ritualerne hører til derhjemme og sammen med familie og slægt. 
Der er dog også nogle hexe som er mer integreret i den magiske verden, og selvom kulturen generelt er mere gammeldags der, så slipper de jo ikke udenom at skulle interagere og være sammen med almindelige mennesker.  
En hex er et menneske tilsat magi, og det er den kultur de opvokser i med deres familie og slægt, der har meget indflydelse på deres fremtid. 

Jobs i de to samfund:
Ligesom i den normale virkelige verden, så kan man arbejde med mange forskellige ting, det afhænger bare af hvad man er kvalificeret til. 
I hexenes samfund er der dog et ekstra lag af jobs som almindelige mennesker ikke kan besidde – heller ikke hvis man er almindelig menneske der er gift ind i en hexe familie og kender til verdens sandheder. 
Det er som regel ting der har med hexenes magi af gøre, eller hexe politik i rådene. Stillinger og jobs som enten skal holdes hemmeligt for almindelige mennesker, eller jobs som kræver magi for at kunne udfylde positionen. 
Men selv inden for hexenes samfund, skal der bruges sekretærer, en notarius eller ti, hexe politi, chauffører, folk der sælger magiske ingredienser osv. 

Hvor mange hexe er der i verden?
Det er meget forskelligt hvor mange hexe der findes de forskellige steder i norden. Samt forskelligt hvor stor koncentrationen er forskellige steder i landene. Hexenes samfund er stort nok til at de er organiserede, men samtidig så småt nok til at de kan leve skjult. Der er ca. 10.000 hexe spredt rundt i norden, på tværs af slægter.

Hexenes teknologi kultur:
Teknologi fungere ingame, præcis som i vores rigtige offgame verden. Den store forskel er dog, at den generelle holdning blandt hexene til teknologi, er anderledes end den er blandt almindelige mennesker. 
I hexenes samfund har man som udgangspunkt ikke noget direkte mod den teknologiske udvikling, og de fleste ejer da også en moderne mobil, computer og fjernsyn. Det er bare som om at de kulturelt behandler den moderne teknologi som var de tilbage i 90’erne eller tidligere. Man har teknologi fordi det er praktisk og fordi det skal man have, men man bruger den bare ikke på samme måde.
De unge hexe spiller mindre computer end andre unge på deres alder, de bruger deres telefon mindre, og nogle ved dårligt nok hvad instagram og tiktok er. Man bruger tid med sine nærmeste, med sin familie og slægt. Man laver magi og ritualer, og der er bare ikke det samme behov for teknologi, når man har badass sej magi.
Der er måder at kontakte folk på uden teknologi, og der er noget nærhed i at gøre det med magi. Nogle slægter mener dog at man burde omfavne teknologien mere, og bruge den i samarbejde med magien, men de fleste slægter og familier føler intet behov for dette. 

Teknologi på Ravnshøj:
På Ravnshøj akademi er der ingen trådløs internet, der er faktisk intet signal overhovedet takket være et ritual, og generelt er der ingen computere eller andet teknologisk at finde på skolen. Telefoner og computere er ikke tilladt, og alt kontakt til omverdenen foregår gennem undervisere eller rektors kontor.  
Dette er gjort af flere årsager. Både på grund af det samværs og kontakt mæssige aspekt, men også på grund af sikkerhedsmæssige årsager.

Kontakt til omverden:
Der er mulighed for at sende magiske beskeder og breve fra skolen af. Alt kontakt går dog gennem en underviser eller rektors kontor. 
Breve er lang tid om at nå frem og tilbage, da de bliver gennemlæst af en person på skolens kontor og derefter sendt med med almindelig post. Man kan derfor sagtens modtage lange breve fra sin familie, venner derhjemme, slægt eller rådet, men sender man et brev tilbage som svar skal man ikke regne med at få svar på det foreløbigt.
Det er derfor meget smartere med de kortere magiske beskeder, som en underviser eller kontoret kan sende direkte, og som der også hurtigt kan komme svar på. De fungere lidt som telegrammer gjorde før i tiden, og ulempen er derfor at beskederne ikke kan være så lange, og at skolen ved alt om hvad man skal have sendt.
Man kan give en magisk besked mundtligt eller skriftligt til en af underviserne eller direkte på kontoret, og så sørger de for at den kommer det frem.